Thursday, 27 December 2012

Jahatnya saya

Awak maafkan saya .sebabkan saya awak kehilangan kawan baik awak.
disebabkan Facebook awak kehilangan kawan rapat awak ..
semua sebab saya. . Kalau saya tak marah awak pasal picture 2..
tak jadi mcm ni. . sepatutnya saya tanya elok-2 . bukan nya marah-2 ..
argg!!!!! SEMUA SALAH SAYA

MAAFKAN AKU KHAIRIL HARITH RAYYAN .disebabkan aku hang gado dengan airiel
hampa kawan since form 1 last-2 gado macam ni ja..
maafkan kan aku weyy,, ='(

AIRIEL FAIZ maafkan saya  .. semua salah saya
tapi. ... semua dah terjadi dah tak leh nk putar balik
saya menyesal pun dah tak berguna lagi .
andie dah pindah jauh dari sini .
Andie dah taknak awak cari dia.
MAAFKAN SAYA :'((

Disebabkan FACEBOOK kawan boleh jadi musuh
Disebabkan FACEBOOK couple boleh gaduh
Disebabkan FACEBOOK satu ikatan yang telah lama terjalin terlerai

Disebabkan seorang PEREMPUAN persahabatan yang terbina
sekian lama musnah !!!


MAAFKAN AKU AIRIEL &ANDIE
aku yang bersalah .
tolong la kawan balik mcm dulu :'(

Monday, 24 December 2012

Ya Allah aku sayang dia.....

SAYA SAYANG AIRIEL FAIZ

awakkk. ....saya sayang awak
please saya merayu jangan tinggalkan saya ..
tolong la jaga diri awak untuk saya :'(
saya tak sanggup kehilangan orang yang saya sayang
awak orang yang banyak ubah saya .
orang yang banyak ajar saya erti kehidupan erti percintaan

dulu saya pernah cakap kat awak

''sayang ..jangan tinggalkan saya k. . saya nak ambek Spm dengan awak
ambik result dengan awak and continue study kat oversea dengan awak''


Awak jawab....

''Awak maafkan saya KALAU-2 saya tak sempat nak buat semua tuh dengan awak.
 Kalau laa saya xde kat sebelah awak and awak terpaksa ambik Spm sorg-2
ambik result seorg and continue study sorg-2 masa 2 saya nak awak kuat k ..jgn ingat kat saya ..
Fokus kat spm awak ..itu lebih penting dari saya  . Mungkin waktu 2 saya dah telrantar kat hospital.
saya nak awak kuat . .Buat Spm 2 betul-2
''


Sayang hang tau betapa sedih nya hati aku bila hang cakap cam tuh .Aku sayang hang
aku tak mau kehilangan hang ..aku nak hang sihat .Aku tak sanggup tengok hang tanggung sakit hang tuh
Seandainya aku perlu korbankan nyawa aku sekali pun untuk selamat kan hang aku sanggup wey
Janji hang sihat hang happy .
selama ni hang sakit hang tak penah ngadu kat aku .
hang sentiasa buat aku happy dengan hang.. hang selalu buat aku gelak bila dengan hang
TERIMA KASIH sayangg. .terima kasih untuk semua pergorbanan hang
Aku minta maaf sebab aku tak sedar sebelum ni .
aku selalu wat hang marah selalu buat hang sedih .
tapi hang sabar dengan aku ,
Ya Allah terima kasih kerna Kau anugerahkan aku insan yang sangat SEMPURNA
di mata aku. Insan yang berjaya membawa aku ke jalanMU :')

Sayang berilah aku peluang untuk aku jadi yang halal buat hang .
bagi lah aku peluang tuk jaga hang :'))

DEMI ALLAH AKU SAYANG HANG !!

Sunday, 18 November 2012

HAPPY BIRTHDAY SAYANG

hari  ni birthday awak ..
HAPPY BIRTHDAY SAYANG !
sorry lah sebab tak datang party birthday awk. .saya xdak transport nk pegy .
lagipun sy x dak pun awak happy kan ?
hehe :')
saya sanggup tggu sampai kul 12 tepat sbb nk jadi first wish birthday kat awak
saya happy tgk awak happy ..saya x pernah lupa birthday awak ..
dulu awak penah janji dengan saya  nak celebrate sekali
tapi . ... jumpa saya pun awak x nak aceno nak celebrate kan ?
ptg td saya ajak awak jumpa sbb saya nak bawak awak jumpa dengan mama saya
tapi awak  xnak  ..lepak dengan mmber awak bule pulak kan :)
x pe saya x kesah .janji awak happy
actually tadi saya sanggup bawak beg yang besar pegy keja sbb dalam
beg tuh ada hadiah awak .. tapi awak x nak dtg ambik .x pe saya x kesah pun klau awak x nak ambik .
hadiah x seberapa pun . .
awak nak tau saya beli apa kat awak ..
saya beli AL-QURAN kat awak .saya sanggup simpan duit x mkn sbb  nak beli Al-Quran tuh tau
saya belikan awk al-quran tuh sbb sy nak awk amalkan bacaan Dia selalu
saya hanya mampu bg kebahagian di dunia tapi dengan senaskah al-quran tuh mampu bagi
kebahagian kat awak di akhirat nnty ..
saya nak awak bahagia di dunia dan akhirat :)
tadi saya on9 fb awak tgk awk wish birthday kat Ex awak .. wahh untunglah birthday awk shama dengan dya kan :D
birthday dya awk ingat pulak birthday saya awk langsung x ingat .
xpa lah benda dah lepas :')
penat saya menangis awak bukan tau pun perasaan saya mcm mna ..
awk tak pernah nk peduli  ..tak pa sy tetap jaga perasaan awak k :D
sebab saya sayang awak !

Friday, 16 November 2012

kenapa taknak jumpa?

Tak nak jumpa ct ?? 
''tak pa ct x kesah janji kita kekal :)''
ayat tuh yg selau ct ckp kt dia. . ct selalu senyum walaupun ct menangis dalam diam .
bukan niat ct nak ngadu kat kawan dia , cuma ct nak dia tahu apa yg terpendam dalam hati ct ..
apa yang ct nak ..
CT CUMA NAK JUMPA DIA. sekali pun tak pa lah ..
nak tgk muka ja ..sat pun xpa ..
kenapa x faham ? susah sangat ka permintaan ct ?
jiwa ct x penah nk tenang .. asyik nak memberotak .
tak tahu lah knap ..
ct cuma nak jumpa dia ja ..sat pun x pa . .
waktu ct kt hospital dulu pun dia x datang tengok .tipu lah klau ct x terasa ..masa tuh sedih hanya Allah yang tahu .ct nak dia ada dengan ct masa ct operate tapi . . . ..
kenapa dengan pompuan lain dia buley jumpa? knp dgn pompuan lain dia bole bwk nek moto ..
sedangkan ct langsing x penah .
bukan saja nek moto tengok muka jalan dua pun langsung x penah. .
ct sedih sangat. .dah penat nak menangis . .
sakit sangat tahan semua ni ..tapi x pa janji dia bahagia :')
tuh yang penting kan :)
ct selalu tipu dia .bila dia tanya '' syg happy tak?''
ct selalu ckp ''happy je :D ''
tapi sebaliknya hanya Allah yang tahu betapa sakitnya ct pendam ..
ct tak nak dia sedih biaq ct sedih x pa. .ct x nak dia sakit hati biaq ct sakit hati  xpa :)
tapi klau seandainya suatu hari nnty ct pergi dan takkan kembali jgn pernah menyesal k sayang :)
masa tuh semua dah terlambat  ,masa 2  dah x boleh nak putar balik :)
saya sayang awak sebab itu saya telan semua walaupun sakit :)
saya senyum walaupun perit ! asalkan awak bahagia .
saya tak nak awak sakit hati dengan saya
kawan-2 saya selalu ckp mcm-2 pasai awak tapi sya buat x tahu sebab saya syg awk .
tapi awk...
sampai bila saya harus menanti ?? sampai bila saya nak menangis??
sampai bila kita nak mcm ni ???
TOLONG LAH FAHAM ISI HATI SAYA!!!!

Monday, 5 November 2012

Rintihan Hati kekasih

Apa yang aku coretkan bukan lah untuk menagih simpati ,
cuma ingin meluah kan apa yang terpendam dihati .

MASIHKAH KAU MENYAYANGI AKU?
Ya Allah sering kali aku diuji . sampai bila harus begini .
aku dah penat , penat sangat dengan semua ni .aku dah letih menangis
sampai satu tahap aku menanges tanpa air mata . /
sudah kering air mata aku .
Ya Allah betapa sayangnya aku kat airiel
tidakkah kau sedar ??? tidakah kau nampak ?
seandainya aku diberi dua pilihan samada melupakan kau atau tidak mengenal kau
aku lebih memilah agar aku tidak pernah kenal dirimu
kerna untuk melupakan insan seperti kau adalah sesuatu yang amat sukar untuk aku lakukan
ingin sekali aku menatap wajah kau ..melepaskan rindu yang bersarang dihati .
Tapi ......
Andainya suatu hari nanti aku dijemput Ilahi ingtkan aku sentiasa menyayangi dirimu
mungkin kau x faham perasan aku ..apa yang ak nak langsung aku tak pernah dapat .
kenapa kau lebihkan EX kau dari aku ??
kenapa perlu komen gambar dia  ? kenapa perlu Like status dia ?
Ia aku mengakui aku cemburu dan aku dengki
kenapa aku  , kau tidak layan begitu?
kenapa aku  , kau tidak puji?
kenapa Ex kau boleh dapa semua tuh ?
kenapa sayang???

Seandainya kau membaca coretan ini , janganlah kau terasa hati . aku cuma meluahkan
perasan aku disini . Kerna diluar sana tiada sapa yang memahami aku
tiada seorang pun yang sudi mendengarnya dengan ikhlas .
jadi disini lah tempat aku melepaskan kesedihan aku . .
disinilah tempat aku mengadu masalaha aku.


....CORETAN HATI SEORANG KEKASIH.....

Friday, 19 October 2012

SAYANG KAU DIMANA?

sehari demi sehari aku lalui dengan penuh kesabaran dan air mata .setiap langkah aku cuba untuk bangun
tapi ada sahaja masalah yang datang  .sampai bila harus aku menanges.  .sampai bila harus aku terus begini .
Ya Allah seandainya orang sekeliling aku dapat mendengar rintihan hati aku .
pasti depa akan faham perasaan aku .hati aku cukup derita .cukup sengsara.
AKU BERUBAH??
bukan kehendak aku .malah aku sendiri penat jadi diri orang lain ..penat senyum tanpa keikhlasan.
seandainya aku diberi peluang untuk mengubah .aku nak ubah masa .aku tau mau kenal erti CINTA .
sakit? memang sakit ..sangat sakit .. KENAPA aku sering diuj sebegini .
KENAPA setiap orang yang aku sayang pergi jauh dari aku .TAK LAYAK kah aku disayangi?
KENAPA hati aku sering terluka ..? klau lah  DIA tahu betapa RINDUnya ak kat dia .
KALAULAH perasaan ni dia jugak dapat merasainya. pasti dia faham derita yang aku tanggung .
DERITA MENRINDU dia yang kini jauh dari aku .
lama x dengar suara dia ..SUMPAH rindu suara manja dia dulu .
suara budak-2 dia ..RINDU nak gosip2 macam dulu
TIPU lah kalau aku cakap aku  tak mau jumpa dia . aku NAK sangat jumpa dia .
tatap mata dia lama-2  . .nak peluk dia kuat-2 ..NAK DIA JADI YANG HALAL UNTUK AKU

Wednesday, 30 May 2012

manusia yang unik

fuh~ ! fuh ~!
da behabuk blog ct ny ..
lama benor x bukak
password pon da lupa..
naseb ada tulis kat dalam buku diari

MANUSIA YANG UNIK

haa..manusia unik ..bukan semua aww ada KEUNIKAN ni
sesetengah manusia ja yg ada ..
ct baru ja jadi manusia yg unik .
manusia yang hidup tanpa appendix :D
actually appendix tu x penting pon
(menyusahkan ada laa -_- )
ct da saked da dua minggu
ingat an saked biasa ..
tapi lama-2 makin terok saked.
mama bawak g kecemasan
then kena tahan kt wad. .
lama gak ada kat wad hampir seminggu
(naik boring tahap cipan dok sana >_<)
doktor wat x-ray , scan , ultra sound
semua x nampak appendix tuh
then doktor cakap buad operation ..bawak masuk camera
(pas masuk camera bawu nampak appendix )
huh~~ masa mula-2 dengar yang nak kena operation
rasa cam na lari ikut tingkap tuh
tapi Alhamdulilah semua selamat
sekarang da buley balik rumah
banyak spent time kt umah ja..na jalan banyak un x buley gat
(saked gyla D=   )

Thursday, 22 March 2012

mama cheq malu ! !

assalamualaikum. .hye u all
hari ni ct nak cerita pasai tajuk kt atas tuh :)
ehem-2. .  .hari selasa rie tuh ct balek taiping
ziarah tokyang ct baru meninggal (Al-fatihah)
family ct tolak balek penang malam tu gak..
nak dijadikan cerita..paksu ct singgah kat petronas( mesty lah na isi minyak keta kan)
kat petronas tu ada jual gula-2 kapas..
terliur lak ct tengok(pa g turun keta g beli teros arr)
disebabkan terlalu excited sangat nak makan gula kapas tuh
sampai je kat keta dengan penuh semangat teros bukak pintu..
then
''mama ! eh.. kak ehh sory-2 saya salah masuk keta lahh'' teros tutup pintu keta tuh
(aku x perasaan yang ada dua keta sama warna kt situ..keta paksu aku kt depan..aku p masuk keta belakang)
sampai ja kt keta paksu ct..teros panggil mama '' mama cheq silap masuk keta!!! ''
satu petronas tu tengok kat ct. .
uwaaa !! malu gyla..tebal muka ooo..
sampai goyang keta family ct gelakkan ct ..

pengajaran #  kalau nak masuk keta tengok nomber plat luhh.. ..kan da masuk keta org. .wakaka

Wednesday, 14 March 2012

gendud

GENDUD??
haaa.. ! nak taw sapa dye gendud tuh..
meh siti na cerita. ..
sebenarnya gendud 2 abang kesayangan ct
dye abang kandung ct yang paling ct sayang
ct suka panggil dye gendud sebab dye always panggil ct keling
heeee.. >,<
walaupun ct da 16 tahun but abg ct still cakap ct ny masih budax-2 ><
kalau na tengok tv mesti lawan berebut dengan dye..
kalau beli ice-cream dye mesty beli lagi satu untuk adeq dye ny
BTW abg ct jenis x bnyk cakap..
tapy dalam diam-2 dye take care pasai ct
kalau ct kuar  umah dye mesty tnya  mama ct pegi mana
setiap kali nak exam dye mesty bising-2 kt ct suruh ct study
setiap kali exam gak dye kan tutup tenet kat umah --'
sebab tuh lah ct sayang dye sangat-2
apa yang dye wat untuk kebaikan adeq dye gak kan-3
;D

Friday, 17 February 2012

accident

assalamualaikum. .
malam ny ct na citer pasai tajuk kt atas tuh
kemarin ct g hospital. .bukan ct yg saked lol. .><
g tengok abang ct accident...
aduhh. .kecian tengok dye . .
kena jahit sana sini.. mesty saked ann. .
hOpe abg cepat sembuh nahh..bOleh lepakk cam dulu g :)
k laa.. xnak tulis panjang-2
mata da layu niii...
bubye <3

Friday, 10 February 2012

blog baru .....

Assalamualaikum. .

fuh~~ lama ct x tulis blog ..rindu doe ..!!
for ur information ny blog ct yang ke-3. .
hihi. .blog ct yang sebelum-2 ny ct lupa password doee. .
rindu nak berblog punya pasai ct buatlah blog baru :)
sebenarnya ct xla pandai sangat nak hias blog ny. .
wat masa sekarang ini saja yang mampu ct buat
so..harap hampa buley tolong ajar ct apa yang ct xtahu .
~sharing is caring~ ^^

Music